باسلام
بعد از کلی خونه نشینی و کش و قوس و تحقیق و تفحص و شب بیداری
پایان نامه اینجانب با موضوع مبانی فقهی اقتصاد مقاومتی دفاع شد و با خیالی آسوده الان می تونم برای اولین بار چکیده اون رو اینجا منتشر کنم.
سعی کرده بودم موضوع جدید و کاربردی انتخاب کنم. موضوعی که مسأله جامعه باشه و خوشحالم که نتیجه داد حداقل مطمئنم 1 نفرو توی مسئله اقتصاد مقاومتی توجیه کرد اونم استاد داورمون بود که شرح رنج نامه اش باشه برای بعد... .
***
چکیده
شریعت اسلام، به گواه تاریخ موفق ترین و کارآمدترین مکاتب برای بنیان نهادن یک جامعه سالم در طول اعصار مختلف به شمار می رود؛ مبانی اسلام در اقتصاد نیز اگر از منابع اصیل خود استخراج شود از مکاتب اقتصادی خود ساخته به مراتب کارآمدتر میباشد. نظریه اقتصاد مقاومتی که سعی دارد اصول و شاکله اصلی اقتصاد کشور را شکل دهد و امروزه توسط ولی فقیه جامعه اسلامی مطرح شده است، مبتنی بر مبانی نورانی فقه اسلامی و قواعد فقهی مختلف و آیات قران کریم و روایات پیشوایان معصوم علیهم السلام و مکتب اقتصاد اسلامی می باشد که تاکید بسیار دقیقی بر نیروها و توان درونی جامعه اسلامی دارد و در رویارویی و تقابل با اقتصاد سرمایه داری لیبرال و اقتصاد وابسته و مصرف قرار می گیرد، و میتواند راه حل خوبی در کوتاه مدت برای از بین بردن بحران ها و در دراز مدت راه مناسبی است برای تقویت بنیه های اقتصادی جامعه اسلامی باشد. با تکیه بر آن می توان از مشکلات عصر حاضر رهایی یافت. نویسنده در این پژوهش سعی کرده است تا با الهام گیری از فقه شیعه و آیات و روایات برای تحقق نظریه اقتصاد مقاومتی راهکارهایی را که در پایداری و بقای جامعه تاثیر بسزایی دارد، از جمله: نفی ضرر به دیگران، قدم نهادن در مسیر عزت و استقلال جامعه اسلامی و زیر بار سلطه مستکبران نرفتن، پیمودن راه عدالت اجتماعی ، جلوگیری از اسراف و اتلاف منابع، تاکید بر ماکیت خصوصی مسائلی است که شارع مقدس اسلام در راستای فعالیت های اقتصادی مقاوم بیان فرموده است.
کلیدواژه ها : اقتصاداسلامی،اقتصادمقاومتی، مبانی فقهی،تولید داخلی
| [ کلمات کلیدی ] :